Frequently Asked Questions

Betalningsfrågor

När du lägger en order på webbplatsen för OtterBox måste vi kontakta banken som utfärdat kreditkortet för att säkerställa att ditt kreditkort har ett giltigt nummer. Detta görs via en fullständig auktorisation för inköpsbeloppet och är endast en säkerhetsåtgärd vi använder för att skydda din ekonomiska information. Även om det kan verka som om du har flera avgifter dragna på kreditkortet är dessa inte kostnader. De är auktorisationer som faller från ditt kontoutdrag (om din order inte gick igenom) efter några dagar. Vi belastar bara ett kredit- eller betalkort efter att en order har skickats och vi belastar kortet en gång. Vid frågor om dessa auktorisationer ska du kontakta din bank. Om du upplever ytterligare problem bör du kontakta oss. Då hjälper vi gärna dig på möjliga sätt.

Vi beklagar att du har upplevt problem när du har lagt en order hos oss. Här är en lista över tänkbara orsaker till att din order inte går igenom:

  • Du har inte fyllt i alla obligatoriska fält.
  • Faktureringsadressen som står på ordern stämmer inte med den faktureringsadress dit kortutdraget skickas.
  • Leveransadressen som står på ordern stämmer inte med den leveransadress som är sparad på ditt Paypal-konto.
  • Otillräckligt med pengar.
  • Om du använde American Express-kort måste vi tyvärr meddela att vi inte godtar den typen av kort. Vi accepterar endast MasterCard, Visa, Revolut och Paypal.
  • Fel kreditkortsnummer eller utgångsdatum.
  • Du kan behöva ange det tresiffriga säkerhetsnumret som sitter på baksidan av ditt kort.

Om du har lagt en order online bör du se till att granska din order noggrant. Om du påträffar några fel ber vi dig kontakta oss omedelbart. På grund av vårt automatiserade system skickas ordrarna automatiskt till vår verkställande avdelning så fort de har skickats in online. Vi ber dig att komma ihåg att vi inte kommer att kunna ändra/annullera din order när den väl har lagts online.

Leveransfrågor

När en order har lagts skickas den vanligtvis inom 24–48 timmar från vårt distributionscenter i Nederländerna. Beroende på land kan leveransen ta upp till 5–7 arbetsdagar*, exklusive helger och storhelger. Observera att vi inte levererar till packstationer eller PO-boxar.

*Een werkdag is iedere dag (afgezien van zaterdag of zondag) waarop wetmatig zaken kunnen worden gedaan.

Gratis gäller ordrar över 340 kr till följande länder: Irland, Storbritannien (fastlandet), Tyskland, Frankrike, Sverige, Nederländerna, Belgien, Italien, Schweiz, Finland, Portugal, Österrike, Danmark, Spanien, Polen och Luxemburg.

Om du befinner dig utanför EU kan du omfattas av ytterligare importskatter eller tullavgifter, enligt det som är fastställt av ditt bostadsland. Sådana tullavgifter gäller inte för leveranser inom EU.

Frågor om Returer

Vi accepterar returen av en produkt mot återbetalning inom 14 dagar från det datum då du mottog din ursprungliga beställning, där beställningen köptes direkt på denna webbplats. Returnera produkten till oss med rekommenderad post genom att följa förfarandet som beskrivs här. Produkten är ditt ansvar fram tills att den når oss, se därför till att den förpackas ordentligt och inte kan skadas på vägen. Alla produkter inspekteras när de returnerats. Vi strävar efter att godta alla returer, men i händelse av att en produkt returneras till oss i skadat eller olämpligt skick, kan vi komma att behöva skicka tillbaka den till dig. Vi är inte ansvariga för eventuella artiklar som skickas tillbaka till oss av misstag.

Krediter kommer att utbetalas i form av återbetalning via betalningsmetoden som användes för det ursprungliga köpet. Återbetalningar är endast för produkten, eftersom fraktkostnader inte är återbetalningsbara. Det kan ta upp till 10 dagar efter mottagandet av din retur för din återbetalning att utbetalas. Du kommer att få en bekräftelse per e-post så snart återbetalningen skett.

Obs! För returer från www.OtterBox.com ska du gå in på sidan https://www.lifeproof.com/en-us/returns-search/ för att skicka din retur. För produkter som köpts från en detaljhandelspartner, återförsäljare, distributör eller på annat sätt, måste de returneras till återförsäljaren för bearbetning tillsammans med det ursprungliga inköpskvittot.

Garantifrågor

Mer information om vår garantis löptid och vad den täcker avseende OtterBox-produkter finns här och avseende LifeProof-produkter finns här.

Du bör få en bekräftelse på e-post med detaljerna om ditt garantianspråk på den angivna e-postadressen inom en kort stund efter att du har skickat in garantianspråket. Om du inte får e-postmeddelandet bör du titta i skräpposten. Om du fortfarande inte har fått e-postmeddelandet bör du kontakta kundtjänst och be om hjälp.

Om du har köpt din Otter Products-vara av en annan onlinebutik eller återförsäljare bör du kontakta inköpsstället direkt för att få direkt hjälp avseende ersättning genom garantin. De kommer att ha dina kunduppgifter och orderdetaljer och kommer att kunna hjälpa dig med garantin.

Klicka här för att skicka ditt garantianspråk om du har gjort ett köp direkt från OtterBox eller Apple.

Produktfrågor

På grund av våra design- och tillverkningsprocesser samt avtal med våra partner kan Otter Products för tillfället inte släppa några produktlanseringsdatum eller tidslinjer för kunder. Om du hör eller ser lanserings-/fraktdatum gällande en enhet som vi ännu inte har något lanseringsdatum för från annat håll än OtterBox webbplats har förmodligen externa företag fastställt de datumen. Om du har några frågor om de här datumen kan du kontakta det företaget direkt.

Våra fodral är specialanpassade till enheten , och vi kan endast rekommendera att de används med den enhet som det har utformats för. Vi kan inte garantera att ett fodral för en specifik enhet passar i ett annat fodral, eftersom de är specialgjorda för att passa varje enhets funktioner. Om ett fodral är kompatibelt med mer än en enhet kommer det att anges på vår webbplats.

Våra fodral går i allmänhet att rengöra med mild tvål och vatten och sedan lufttorkas eller torkas försiktigt med pappershandduk.

Eftersom Otter Products fodral är utformade för att fungera med elektroniska enheter är de inte egensäkra. Det finns en mängd olika enheter på marknaden. För att fastställa om din enhet och fodralet blir egensäkra tillsammans måste de därför testas av ett certifierat testlabb.